Welke drugs kan ik laten testen?

Home Welke drugs kan ik laten testen?

De meeste illegale drugs worden getest bij de testservice. Ook research chemicals kun je bij ons laten testen. Er zijn ook bepaalde drugs die je niet kan laten testen zoals alcohol, wiet of truffels. Ook testen wij geen steroïden, geen medicijnen en ook geen smartshop producten.

Deze drugs kun je NIET bij het DIMS testen:

  • Hasj en wiet
  • Paddo’s en truffels
  • Alcohol
  • Grondstoffen voor drugs
  • Medicijnen
  • Steroïden
  • Sommige legale drugs* (smartshop producten)

Dat deze drugs niet getest kunnen worden, heeft verschillende redenen. Soms willen we een drug wel testen, maar kan het simpelweg niet met onze methoden. In andere gevallen mogen wij de desbetreffende stof niet testen.

Wij testen geen medicijnen

Het DIMS mag alleen drugs testen die recreatief gebruikt worden, ofwel middelen die men gebruikt voor het (plezierige) effect. Middelen die gebruikt worden voor medische doeleinden, dus als (on)officiële medicatie, kan het DIMS niet testen.

Wij testen geen steroïden

Ook steroïden of andere prestatieverhogende middelen zoals pre-workout supplementen kan het DIMS niet aannemen.

Legale drugs: geen ‘goedgekeurde’ middelen, wel research chemicals

Sommige legale drugs, met name smartshopproducten, test het DIMS niet. Smartshopproducten zijn legale middelen die veelal worden verkocht als voedingssupplement, en (min of meer) goedgekeurd zijn voor inname. Het DIMS test deze middelen niet. Er worden echter ook middelen ‘legaal’ verkocht die het DIMS wel test: de zogenaamde research chemicals. Research chemicals zijn stoffen waar nog geen regelgeving voor bestaat: ze zijn niet goedgekeurd voor inname, maar het is ook niet verboden ze te verkopen. Wanneer dit soort middelen recreatief gebruikt worden, test het DIMS ze wel. Je herkent ze aan het feit dat ze duidelijk verkocht worden als “Research Chemical”, als verkopers ze aanbieden voor consumptie, zijn ze namelijk in overtreding. Concrete voorbeelden van research chemicals zijn 3-CMC, 2F-Ketamine, en 4-FMA. Voorbeelden van smartshopproducten zijn bijvoorbeeld “Happy caps”, Kratom, of Kanna.

Scroll naar boven